Læs her om hundetegn, minimumskravene og alternativer.

Giv din kat et flot katte tegn (foto: billigdyrehandel.dk)

Beskyt din hund med et hundetegn (foto: billigdyrehandel.dk)

I Danmark er det lovpligtigt, at din hund bærer hundetegn fra den er fire måneder gammel. Der er derfor ikke nogen vej uden om at bestille et hundetegn til din hund. Som minimum skal der stå dit navn og din adresse i hundetegnet, men det er dog en stor fordel, hvis du også skriver dit telefonnummer. Det gør det meget lettere at finde dig, hvis din hund nu skulle løbe væk. Der er mange forskellige hundetegn at vælge mellem, så det kan være lidt af en jungle at vælge, hvilket hundetegn, der er det bedste. Hundetegnet skal passe til din hund. Det nytter ikke noget at have et alt for stort hundetegn til en lille hund. Det kan selvfølgelig skabe nogle udfordringer i forhold til at få alle informationer til at stå på tegnet. Her kan du med fordel benytte dig af forkortelser, så du sikrer dig, at de vigtigste informationer stadig kommer på hundetegnet. Derudover er det ellers op til dig selv, hvordan hundetegnet skal se ud. Der findes mange forskellige hundetegn i forskellige former og materialer.

Der findes som udgangspunkt to forskellige hundetegn: Det klassiske indgraverede hundetegn og så en såkaldt adressetønde. Her er det igen en smagssag, hvad der passer bedst til dit og din hunds behov.

Hvad skal der stå på et hundetegn

Det vigtigste er, at de informationer, der står på hundetegnet er korrekte. Det vil sige, at hvis du flytter, så skal du også huske at få ændret adressen på hundetegnet og altså købe et nyt. Det samme gælder, hvis du skifter telefonnummer og det står på hundetegnet. Her er det lidt nemmere med en adressetønde. Med en adressetønde udfylder du selv en indlægsseddel, som du også kan skifte igen, hvis nogle af oplysningerne ikke længere er korrekte.

Om du er mest til en adressetønde eller et regulært hundetegn, er op til dig. Begge løsninger opfylder de formelle lovkrav. Så det handler bare om at vælge den løsning, som du finder bedst egnet til din hund. Det vigtigste er blot, at din hund bære sit hundetegn hele tiden fra den er 4 måneder gammel. Så vælger du selv udtrykket.

Du kan se mange forskellige designs og løsninger på hundetegn her

Se mere her:

Få tryghed og sikkerhed med et flot kattetegn

En hundeklip kan være nødvendig for din hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*